Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Serdar Ali Çelikler Bu kenar yönetimine rağmen iyi gelmiş
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fenerbahçe kalan 5 maçını kazanıp G.Saray'ın puan kaybını beklemekten başka çaresi yok. Bu amaçla Beşiktaş karşısına çıktı. Zajc - Serdar ve Bonucci geçen hafta Sivas maçındaki gibi kadroya alınmamıştı. Batshuayi de Dzeko yerine 11'deydi. Bu tercih daha önde baskıya ve hareketli bir santrafor arayışına delaletti. Maç başında pozisyon da bulundu. Sağ bek Necip sarı kartlık oldu ama henüz 15. dakikada İsmail ayak bileğinden, sakatlandı ve Krunic oyuna girebilsin diye Becao - Çağlar değişikliği yapıldı.

        Krunic'le 10 kişi kalan Fener'e karşın VAR hakemi Musrati'yi kırmızılık yapıp sayıları eşitledi. Necip, 15 cm ofsaytla net penaltı kazanımını engelledi. Akabinde yine 15 cm ofsaytla Tadic'i kaçırıp golün gelmesine neden oldu. Muçi ile pozisyon bulan Beşiktaş'tı ve Fener'in baskısı varsa da net pozisyon yoktu. 1-0 önde olan ve rakibi 10 kişi kalan Fenerbahçe, 2. devrede ne yapacaktı? Soru buydu.

        49'da Beşiktaş, golü atamadıysa Livakovic'in kendinden beklenmeyen refleksi ile engelledi. Beşiktaş ceza alanına kadar rahat gelip şut özürlü oyuncuları ile cılız vuruşlar ile zaman ve enerji harcadılar. Biraz sakin olup top yapsalar 10 kişi Beşiktaş'ı iyice yorması muhtemel olan takım sürekli gereksiz tempo yapınca oyun hep git gelli bir halde kaldı. Serdar Topraktepe, Chamberlain'i alarak bu git-gel'li halde skor bulmayı planladı. MHY ve Dzeko oyuna atılıp pas oyununa dönülme zamanı diye düşünülebilirdi. Oyun öldürmeyi bilmemekten Sivas'ta 2 puan yitirilmişken insan hiç mi ders almaz? Beşiktaş en etkili olduğu konu olan duran top arayışlarında genelde başarılı oldu. Pas ve düşük tempo oyunun kilidi idi. 70'e doğru gelinirken Fred yine muazzam işler yapıp topu Batshu'ya verdi. Batshu topu kaybedip sonra kazanıp Sebastian'a verdi. O da İrfan'a. İrfan da filelere. 2. golden sonra Dzeko, Batshu ile değişti. Yine oyun öldürülemedi. Crespo'yu sattırıp Krunic'i aldıran kimse, bir daha ona hiçbir transfer yaptırılmamalı.

        Oyunu bir türlü öldüremeyen sürekli Beşiktaş'a duran top veren F.Bahçe en sonunda 'kaşınma'sının karşılığını aldı. Cenk nefis bir gol attı. Oyunu öldürmeyi bilmeyen büyük takım olabilir mi? İsmail Kartal'a bunu dahi söyleyen yok mu Allah aşkına. Mert Hakan - hatta Serdar Dursun bile düşünülebilirdi. Ama nedense vurdu vurdu vuruldu futboluna devam etti Fenerbahçe. 2. golü de yiyordu. Gerçekten bu kadar imkanlı takım, devre arası transferleri ve vasat altı ekibiyle kendi işini zora soktu. 88'de nihayet MHY oyuna girdi. A oyuncusu B oyuncusundan ziyade "Keep the ball" - "Beyler pas" diyebilecek birinin eksikliği bu. 90'da 10 kişilik takıma karşı tırnak yiyen bir takım yönetilmiyor demektir. Dzeko'nun tribi ve Krunic'in zaten Maldonado'nun kafa vuranı olması hasebiyle aslen 9 kişi kalındı da denilebilir. Bir şekilde 95'e gelindi. Yine bir maç tıknefes bitirildi. Çok yetersiz teknik ekibe rağmen buraya kadar iyi gelmiş bu takım. Kalan 4 maç da zor geçer.