Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam ‘Oğlumu ölüme gönderdiler’

        Günde 30 TL için çalıştığı inşaattan düşerek hayatını kaybeden üniversiteli Ömer Çetin ardında ağlatan bir hikâye bıraktı. Ömer’in kazandığı paranın bir bölümünü yeni doğacak yeğenine beşik alması için ablasına gönderdiği ortaya çıktı. Oğlunun öldüğü inşaata giden acılı baba “Ömerim önlem alınmadığı için öldü. Dava açacağım” diye gözyaşı döktü

        Özner BERBER / AHT

        İSTANBUL’da günlük 30 TL için çalıştığı inşaattan düşerek hayatını kaybeden Muğla Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Edebiyatı Bölümü 2. sınıf öğrencisi Ağrılı Ömer Çetin (22) ardında gözü yaşlı bir aile ve yürekleri parçalayan bir dram bıraktı. Batı Ataşehir’de, Rotary 2420 Bölge Federasyonu tarafından, yaptırılan lise inşaatında beton kalıpları sökmek isterken üçüncü kattan düşerek feci şekilde can veren Çetin’in ailesi acı haberi alır almaz İstanbul’a geldi. Oğlu gibi Aydın’da inşaat işçiliği yapan ve biricik Ömer’inin hayatını kaybettiği inşaat alanına gelen baba Fahrettin Çetin gözyaşlarına boğuldu.

        EMNİYET YOKTU

        Tek erkek evladını yitiren 5 çocuk babası Çelik, “Oğlumu üç defa telefonla arayarak İstanbul’a gitme dedim, dinlemedi. Çalışıp para kazanmak ve okul ihtiyacını karşılamak istediğini söyledi. Olaydan bir gün önce telefonla görüştük. Bana bir hafta daha çalışacağını söyledi. Oğlum vasıfsız işçiydi, kalıp ustası değildi. Kalıp söktürmüşler. Emniyet kemeri yok, her hangi bir önlem yok. Oğlumu ölüme gönderdiler. Hakkını sonuna kadar arayacağım. Bir saat yerde yatmış, sahip bile çıkmamışlar Davacıyız” dedi. Amca Mikail Çetin ise şunları söyledi: “Binlerce kilometre yol kat ederek buraya geldik. Hiçbir firma yetkilisi, ne yanımıza geldi ne de telefonla aradı. ‘Başınız sağ olsun’ diyen olmadı. Bu bir tavuk değil, bu bir karınca değil. Üniversiteli gencecik bir insan öldü. Burada emniyet kemeri olmadan öğrenci çalıştırılır mı? Emniyet kemeri olsaydı asılı kalırdı. Okul harçlığı için çalışıyordu. Kazandığı paranın bir bölümünü, yeni doğacak olan yeğenine beşik alınması için ablasına göndermişti.”

        ‘Kıyafetim yok çok utanıyorum’

        ÖMER Çetin’in iş arkadaşları da olayın şokunu atamadı. Olay nedeniyle inşaat çalışması durdurulmuş durumda. Ömer ile aynı barakada kalan arkadaşları, “Kazandığı parayla elbise ayakkabı alacağını söylüyordu. Üniversitede arkadaşlarımın ikişer elbisesi var. Utanıyorum’ diyordu. Çok sosyal ve neşeli biriydi” dediler.

        BAŞSAĞLIĞI DİLEMEDİLER

        Hala Ülker Gedik ise inşaatın bir köşesinde oturarak uzun süre gözyaşı döktü. Aile üyeleri daha sonra telefonla bir firma yetkilisine ulaşarak “2 bin kilometre yol kat ederek buraya geldik. Hiçbiriniz arayıp başsağlığı bile dilemediniz. Bu ne vurdumduymazlık bunun hesabını vereceksiniz” diyerek sitem etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ