Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Serdar Ali Çelikler Fenerbahçeli net bir karar vermeli
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Yakında kongre var. 11 senelik şampiyon olunamama dönemi artık krize dönüşmüş durumda. Fenerbahçe camiası komple bir zihin travması yaşıyor. Bir türlü sakinleşemiyor. Kamplaşma bu durumun doğal sonucu.

        Bu yazı, karmaşık zihinlere seslenme amacı taşıyor.

        Fenerbahçe kongre üyeleri bir karar verecek. Peki hangi kongre üyelerinde ne tür kamplaşmalar var? Ona göre değerlendireceğim.

        1. Grup:

        "Zaten başkan Ali Koç da 'ben varken bizi şampiyon yapmayacaklar' dedi. Başkan ya da teknik adam önemsiz. Kim olursa olsun biz şampiyon olamayacağız.." diye düşünenler.

        Bu gruptakilere şu soru sorulmalı:

        * Peki ne yapılacak? Bu düşüncedekilerin hepsi mevcut başkanın ligden çekilme yetkisi dahi alamadığını biliyor. O zaman çözüm ne?

        Mevcut başkan "Ben devam edeceğim ama şampiyon da olamayacağız" derse ne karşılığında destek vermeye devam edilecek? Avrupa'da başarı mı? Ligden çekilip düzene net tavır koymak mı? Ne vaadedilecek? Neyin, hangi vaadin karşılığında 'iktidar ile mücadele'! edilmeye onay verilecek?

        2. Grup:

        "Gereksiz bir siyasi ortamın içindeyiz. Biz spor kulübüyüz. Ankara ile didişmenin faydası da yok karşılığı da. Başkan devam etsin, ama yönetim kurulunu da toptan değiştirsin. Doğrudan iktidar ile ilişki kurabilecek bir iki isim alınsın ve başkan arka planda kalsın. Futbolu da bilene emanet etsin."

        Bu gruptakiler gerçekçi değil. Çünkü iktidarla bu aşamadan sonra yakınlaşma çabası bir fayda sağlamaz. Ayrıca başkanı bir muhalefet kahramanı olarak gören kitle tarafından da kabul görmez. Ankara'yı kazanayım derken 1907 zihniyetini kaybedebilirsin. O zaman Süper Kupa maçından çekilirken kullanılan "Hükmen yenilir, hükmedenlere yenilmez" sloganı sorgulanır.

        3. Grup

        "Başkan değişsin.."

        Bu gruptakilere gerçekçi bir analiz yapmak lazım. Küme düşse de mevcut başkana tapanlar ile Aziz Yıldırım'dan başka çare göremeyenler. Oysa bugün Fenerbahçe ülkesinde iktidar partisi "Ne Ali Koç Ne Aziz Yıldırım" diyenlerdir. Başkan değişsin diyenler organize ve örgütlü hale gelmedikçe Aziz Yıldırım ve Ali Koç arasında patinaj çekilir.

        ☆☆

        Peki ne olacak?

        Her toplum gibi Fenerbahçe toplumu da layık olduğu biçimde yönetilecek.